Batık Dalışı

Batık Dalışı doğal ve yapay olmak üzere iki çeşit batık bulunmaktadır. Doğal batıklar, savaşlar veya kazalar sonucu oluşurken, yapay batıklar sualtı canlıları için resif oluşturmak ve dalgıçlar için cazibe merkezi olması hedeflenmektedir.

Neden Kaleiçi Dalış Merkezi’nde Batık Dalışı Yapmalıyız? Batık dalışı yapmanın temelinde merak yatar. Her batık, keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibidir. Ayrıca, batıklar tarihin bazı gizli sırlarını taşır ve bilinmezlikleri aralamamıza yardımcı olur. Batıklar, çeşitli su altı canlılarının yuvası haline gelir ve bu canlılık, sualtı fotoğrafçılığı ve videoculuğu için ayrı bir cazibe sebebidir.

Batık Dalışının Tehlikeleri Batık dalışları keyifli olmasının yanında bazı tehlikeleri de beraberinde getirir. Batığın çevresindeki sivri cisimler, ağlar veya tellere takılma gibi tehlikeler bulun. İlk defa dalış yapmayı düşündüğünüz bölgelerde ise batıklar hakkında önceden bilgi toplanmalı. Batığın tehlikeli yerlerini öğrenmek oldukça önemlidir.

Batığın İçine Girme Bütün halinde kendini korumaya devam eden batıklar, içine girme isteğimizi arttırır. Fakat buna karşı koymayı bilmelisiniz ve özel ekipmansız bir şekilde batıklara dalınmamalı. Öncesinde eğitimi almış olmanız sizi çok daha güvenli kılar.